Informatie voor jouZwangerschap & baby

Een zwangerschap is een gebeurtenis die veel vragen oproept. Laat je begeleiden.

Spelen

Spelen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het helpt hem of haar bij de sociale, emotionele, intellectuele, motorische en taalkundige ontwikkeling. Wist je dat je baby al vlak na de geboorte begint te leren door middel van spelen? Gelukkig hoef je geen fortuinen uit te geven aan speelgoed om aan deze nood te voldoen.

Speelotheek

De speelotheek werkt net zoals een bib. Je leent er gratis speelgoed en gezelschapspelletjes uit dat je tot vier weken mag houden. Een ideaal concept voor kinderen die graag eens afwisselen in hun spel, zonder dat je zelf speelgoed moet aankopen.  

Je vindt de speelotheek in het Huis van het Kind Stekene, Zavelstraat 30. Je kan langskomen elke woensdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur. En elke laatste woensdag van de maand zelfs tot 17.30 uur.

Benieuwd naar wat je er allemaal vindt? Ga eens kijken in onze catalogus via https://stekene.bibliotheek.be

Bibliotheek

Boekstart wil ouders en jonge kinderen laten genieten van boeken, dat is goed voor de (taal)ontwikkeling van kinderen, de band tussen ouder en kind en de leescultuur in het gezin.
Is je baby 6 maanden? Dan krijg je een boekenpakket in het consultatiebureau van Kind & Gezin.
Is je peuter 15 maanden? Dan krijg je een uitnodiging om een boekenpakket af te halen in de bibliotheek.
Meer info vind je op https://www.boekstart.be

Wil je de volledige collectie van de bibliotheek raadplegen of materiaal reserveren? Neem dan een kijkje op https://stekene.bibliotheek.be of spring er gerust eens binnen. 

Contactgegevens

Zavelstraat 30
9190 Stekene

(GPS: Kleistraat 1A)

Permanentie coördinator Huis van het Kind: woensdag van 9.00u-11.00u

Andere dagen op afspraak.

gezin@stekene.be

03 790 03 64