Informatie voor jouKleuter

Heb je vragen over jouw kleuter? Wij geven je graag advies over zorg, opvang en nog zoveel meer.

Vrije tijd

Zoek je een plek voor je kleuter waar hij kan ravotten? Zit je in de knoop met het vinden van opvang tijdens de vakantieperiodes? De meeste ouders hebben minder vakantietijd dan hun kinderen waardoor het overbruggen van deze periode soms veel creativiteit en organisatietalent vraagt. Wij inspireren je graag met een overzicht.

Speelotheek

De speelotheek werkt net zoals een bib. Je leent er gratis speelgoed en gezelschapspelletjes uit dat je tot vier weken mag houden. Een ideaal concept voor kinderen die graag eens afwisselen in hun spel, zonder dat je zelf speelgoed moet aankopen.  

Je vindt de Speelotheek in het Huis van het Kind Stekene, Zavelstraat 30. Je kan langskomen elke woensdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur. En elke laatste woensdag van de maand zelfs tot 17.30 uur.

Benieuwd wat je er allemaal vindt? Ga eens kijken in onze catalogus via https://stekene.bibliotheek.be

 

Bibliotheek

Zoek je een tof boek, een film of een cd? Deze kan je gratis uitlenen in de bibliotheek en mag je tot 4 weken houden.

Wil je de volledige collectie van de bibliotheek raadplegen of materiaal reserveren? Neem dan zeker een kijkje op https://stekene.bibliotheek.be of spring er gerust eens binnen. 

Speelplein Riebedebie

Lachen, gieren, brullen... Dansen, swingen, zingen,... Op de poep, met de beentjes in de lucht of op de schommel met een grote zucht. Gekke fietsen, macramé, kampen bouwen en papier machée. Liedjes zingen, touwtje springen, huppel in de zak of eens kleuren op ‘t gemak. 

Speelpleinwerk is een open en laagdrempelig vakantie-initiatief voor kleuters vanaf 3 jaar en kinderen tot en met het 6de leerjaar. Tal van animatoren staan in de zomervakantie gedurende 8 weken klaar om de kleuters en kinderen een aangename tijd te bezorgen. Spelen staat hierbij centraal! 

Om 9 uur galmt het verzamellied door de boxen: de animatoren zorgen voor een leuk toneeltje en stellen het programma voor. Waterspelletjes, een leuke workshop, racen met de go-karts of knutselen? Het is altijd leuk bij Riebedebie. Er is een mogelijkheid tot voor- en na-opvang, dus de kleuters kunnen van 7u30 tot 18u00 op het speelplein terecht. 

Deelname aan de speelpleinwerking kan enkel als je kind op voorhand is ingeschreven. De inschrijvingen starten in mei. Voor meer info hou je best de gemeentelijke kanalen in de gaten of neem een kijkje in onze zomerbrochure die jaarlijks verschijnt.

Buitenschoolse Kinderopvang Robbedoes

Alle Stekense schoolgaande bengels tussen 2,5 en 12 jaar kunnen terecht bij de leuke buitenschoolse kinderopvang van de gemeente, BKO Robbedoes, naast De Sportstek (Nieuwstraat 60 D - T 03 790 03 62).

BKO Robbedoes gaat door:

 • op woensdagnamiddag van 12 tot 18 uur
 • tijdens korte schoolvakanties (krokus-, paas-, herfst- en kerstvakantie) van 7.30 tot 18 uur

Bij Robbedoes kan je kind racen met de go-carts, knutselen met papier maché, een kunstwerk met strijkparels maken, ravotten in de speeltuin, gezelschapspelletjes spelen... en nog zoveel meer!

Deelname aan de buitenschoolse kinderopvang kan enkel als je kind op voorhand is ingeschreven. Inschrijven kan via het activiteitenloket via https://webshopstekene.recreatex.be/ 

Sport

Er is heel wat sportaanbod voor kleuters in onze gemeente. 

Vooraleer kinderen een sport kiezen, is het belangrijk dat zij kennismaken met een divers aanbod en hun algemene motorische vaardigheden optimaal ontwikkelen. Dit kan tijdens de Sportacademie op woensdagnamiddag in De Sportstek (Nieuwstraat 60 D).

Kinderen tussen 3 tot 10 jaar zijn welkom van 14 tot 15 uur of van 15 tot 16 uur.

Ook de allerkleinste kleutertjes kunnen sporten in het sportcentrum van Stekene! De opstartgroep voor kleuters vanaf 3 jaar volgt een apart beweegprogramma volledig afgestemd op de mogelijkheden van de kleuters. Ze maken kennis met elkaar, met een nieuwe omgeving en worden uitgedaagd hun beweegmogelijkheden te ontdekken.

Het gevarieerd programma van de Sportacademie wordt bij de start van het schooljaar verdeeld in de Stekense scholen en is verkrijgbaar aan de balie van het sportcentrum. De digitale versie vind je op www.stekene.be. Aansluiten tijdens het jaar is mogelijk, aangezien er gewerkt wordt met een 10-beurtenkaart. 

Wil jij je toch liever aansluiten bij een sportvereniging? Dat kan ook! Het aanbod van alle sportverenigingen kan je vinden in ‘De Sportstap’ 

Tijdens de schoolvakanties worden er ook steeds sportkampen georganiseerd door de sportdienst. Hou de vakantiebrochures en de gemeentelijke kanalen in de gaten voor het gevarieerde aanbod.

 

Speelpleintjes in Stekene

Heb je even tijd om er op uit te trekken in onze gemeente en buiten te spelen in het zonnetje? Wie weet kan je wel ravotten achter de hoek.

Ontdek onze speelterreinen op de volgende locaties: 

 • Speelplein Riebedebie – Nieuwstraat, Stekene – niet toegankelijk tijdens de activiteiten van de speelpleinwerking en BKO
 • Speelplein De Sportstek – Nieuwstraat, Stekene 
 • Speelplein ’t Pleintje – Zuster Eduardalaan, Stekene 
 • Speelplein Het Eksternest – Peter Benoitlaan, Kemzeke 
 • Speelplein De Speelvogel – Kerkwijk, Kemzeke 
 • Speelplein ’t Hellespelerke – Komiezenstraat, Stekene 
 • Speelplein Floereplein – Edgard Tinelstraat, Klein-Sinaai
 • Speelplein de Elfenberg – Rode Hoekstraat, Klein-Sinaai 
 • Speelzone Varenstraat – Varenstraat, Stekene 
 • Speelplein Vreugdeplein – Paardebloemstraat, Stekene 
 • Park Zomerhuis – Brugstraat, Stekene 
 • Speelbos Stekene – Spoorzate, Stekene

Contactgegevens

Zavelstraat 30
9190 Stekene

(GPS: Kleistraat 1A)

Permanentie coördinator Huis van het Kind: woensdag van 9.00u-11.00u

Andere dagen op afspraak.

gezin@stekene.be

03 790 03 64