Informatie voor jouJongeren

Alle info over je opgroeiende tiener.

Vrije tijd

Op zoek naar een leuke hobby? Of naar een leuke activiteit of sportkamp tijdens de schoolvakantie? We helpen jou met een overzicht.

Speelotheek

De speelotheek werkt net zoals een bib. Je leent er gratis speelgoed en gezelschapspelletjes uit dat je tot vier weken mag houden. Een ideaal concept voor kinderen die graag eens afwisselen in hun spel, zonder dat je zelf speelgoed moet aankopen.

Je vindt de Speelotheek in het Huis van het Kind Stekene, Zavelstraat 30. Je kan langskomen elke woensdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur. En elke laatste woensdag van de maand zelfs tot 17.30 uur.

Benieuwd wat je er allemaal vindt? Ga eens kijken in onze catalogus via https://stekene.bibliotheek.be

 

 

Bibliotheek

Zoek je een tof boek, een film of een cd? Deze kan je gratis uitlenen in de bibliotheek en mag je tot 4 weken houden.
Wil je de volledige collectie van de bibliotheek raadplegen of materiaal reserveren? Neem dan zeker een kijkje op https://stekene.bibliotheek.be of spring er gerust eens binnen. 

Je kan in de bib ook terecht voor het aanbod van CoderDojo. Je leert er alles over websites, apps en software door het zelf te doen. CoderDojo Belgium organiseert gratis workshops (doe-het-zelf lessen) voor meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar. Meer info vind je via https://stekene.coderdojobelgium.be/

Sport

Er is heel wat sportaanbod in onze gemeente.

Het gevarieerd programma van de Sportacademie wordt bij de start van het schooljaar verdeeld in de Stekense scholen en is verkrijgbaar aan de balie van het sportcentrum. De digitale versie vind je op www.stekene.be. Aansluiten tijdens het jaar is mogelijk, aangezien er gewerkt wordt met een 10-beurtenkaart

Wil jij je toch liever aansluiten bij een sportvereniging? Dat kan ook! Het aanbod van alle sportverenigingen kan je vinden in ‘De Sportstap’

 

Tienerwerking

De tienerwerking is een knotsgekke organisatie voor tieners uit het eerste tot derde middelbaar. ’s Zomers komen ze vier keer per week samen om allerlei leuke, spannende en ontspannende activiteiten te doen. Een ideale manier om de zomervakantie in te vullen en nieuwe mensen te leren kennen.

Twee begeleiders staan in voor het programma en de begeleiding. Een vlottentocht, een zwempartij, graffiti spuiten, relaxen in de zon, op schattenjacht of balspelen. Het kan in principe allemaal. Naast de gewone activiteiten wordt ook een mix van uitstappen en workshops georganiseerd.

Deelname aan de uitstappen en workshops van de tienerwerking kan enkel als je op voorhand bent ingeschreven. Inschrijven kan online via het activiteitenloket of bij de Jeugddienst in het sportcentrum.

 

Contactgegevens

Zavelstraat 30
9190 Stekene

(GPS: Kleistraat 1A)

Permanentie coördinator Huis van het Kind: woensdag van 9.00u-11.00u

Andere dagen op afspraak.

gezin@stekene.be

03 790 03 64