Informatie voor jouJongeren

Alle info over je opgroeiende tiener.

Secundair onderwijs en verder studeren

Je kind gaat naar het middelbaar onderwijs. Dat is een grote stap. Je wil dat hij of zij zich goed voelt en de juiste studiekeuze maakt. We helpen je graag op weg.

Secundair onderwijs

In Stekene is een afdeling van de Broederschool gevestigd, met een uitgebreid studie aanbod. Meer info vind je via www.stekene.broeders.be

Broederschool Stekene
Nieuwstraat 17
9190 Stekene
03 779 67 94
info@stekene.broeders.be

Kostprijs

Elk kind dat in Vlaanderen gedomicilieerd is, ontvangt in kader van het Groeipakket een schoolbonus. De schoolbonus is een vast bedrag, afhankelijk van de leeftijd van je kind en wordt jaarlijks in augustus uitbetaald, samen met het basisbedrag. Meer info vind je op www.groeipakket.be

Teleblok

Een diploma krijg je niet vanzelf, daar moet hard voor gestudeerd worden. Een goede voorbereiding brengt je al een heel eind op weg, maar soms loopt het niet zoals je hoopt en kan je wel wat steun gebruiken. 

Op teleblok vind je heel veel informatie en tips om je te helpen bij het studeren. Zoek je een manier om je motivatie te boosten of die van je vrienden? Heb je faalangst,  ben je perfectionistisch of vraag je je af waar je het best kan studeren, alleen of samen, ... de website gaat er dieper op in en helpt je weer op weg.

Heb je nood aan een luisterend oor? Tijdens de examenperiodes in januari en juni kan je live chatten met vrijwilligers. 

Verder studeren

Via onderstaande links vind je alle informatie terug over “Verder studeren na het secundair onderwijs”

www.onderwijskiezer.be

www.watwat.be

Contactgegevens

Zavelstraat 30
9190 Stekene

(GPS: Kleistraat 1A)

Permanentie coördinator Huis van het Kind: woensdag van 9.00u-11.00u

Andere dagen op afspraak.

gezin@stekene.be

03 790 03 64