Nieuws

Op deze pagina informeren we je graag over het laatste nieuws uit ons Huis van het Kind.

Digitaal aanmelden voor het eerste jaar secundair onderwijs

2023/02/02

Ook voor het schooljaar 2023-2024 zal je vanaf 27 maart 2023 via een digitaal aanmeldingssysteem je kind kunnen inschrijven voor het secundair onderwijs.

Terug

Met het digitaal aanmeldingssysteem moet het inschrijvingsproces vlotter verlopen, worden kampeertoestanden en dubbele inschrijvingen vermeden en komt er meer transparantie. Het aanmeldsysteem houdt in eerste instantie rekening met de schoolkeuze. Kinderen die al een broer of zus in een secundaire school hebben, krijgen voorrang, maar moeten ook nog digitaal aangemeld worden.

Alle ouders ontvangen via hun kind in de basisschool een uitgebreide brochure met alle informatie om stap voor stap digitaal aan te melden en in te schrijven. Deze brochure kan je ook terugvinden op www.naarhetsecundair.be.

De aanmeldingsperiode loopt van maandag 27 maart (9 uur) tot en met vrijdag 21 april 2023 (13 uur) via www.naarhetsecundair.be.

Het tijdstip van aanmelden, maakt binnen deze periode niet uit. Iedereen maakt evenveel kans op een plaats.
Kies minimaal 1 school. We raden je aan om meerdere schoolkeuzes op te geven. Je vermindert de kans op een plaats in je eerste keuze niet door meerdere scholen aan te duiden.

Vanaf 4 mei 2023 (14 uur) krijgt iedereen die zich heeft aangemeld, per mail en (indien gewenst) per post, een toewijzingsbericht en/of één of meerdere weigeringsdocument(en). Met dat toewijzingsbericht moeten ouders hun kind nog effectief gaan inschrijven op school. Dat kan van 16 mei tot en met 12 juni 2023.

Als je je kind niet aanmeldt, kan je je kind pas inschrijven vanaf 16 mei 2023. Veel plaatsen zullen dan al ingenomen zijn door kinderen die wel aangemeld werden. Wacht dus niet te lang en meld zeker aan!

Hulp nodig bij het aanmelden?

Neem contact op met team Onderwijs en Vorming via info@stekene.be of T 03 790 02 11.

Het Lokaal Overlegplatform secundair onderwijs startte vorig jaar met het aanmeldingssysteem, en deed dat in samenwerking met de stad Sint-Niklaas en de gemeenten Beveren, Kruibeke, Stekene en Temse.

Contactgegevens

Zavelstraat 30
9190 Stekene

(GPS: Kleistraat 1A)

Permanentie coördinator Huis van het Kind: woensdag van 9.00u-11.00u

Andere dagen op afspraak.

gezin@stekene.be

03 790 03 64